Skip to main content

Metaverse și inovație sau cum va arăta viitorul influențat de tehnologia virtuală

| EUROPE DIRECT Oradea |

Ce ne aduce viitorul? Timmy Ghiurău a răspuns la această întrebare, joi, 4 august, în cadrul evenimentului “Competențele viitorului”, organizat de Fundația Comunitară Oradea și Centrul EUROPE DIRECT Oradea. Innovation Leader-ul Volvo Cars, orădeanul Timmy Ghiurău a deschis seria de întâlniri din cadrul “Competențele viitorului”, un eveniment gratuit care se adresează întocmai tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, dornici să întâlnească oameni care să îi inspire în a se dezvolta pe plan personal și profesional.

Grădina Casei Darvas – La Roche a găzduit circa 100 de participanți, tineri curioși, înscriși la Competențele Viitorului, dar și orădeni din industria tech și oameni care au vrut să îl întâlnească pe Timmy Ghiurău și să afle mai multe despre parcursul său profesional și despre cum va arăta viitorul influențat de tehnologia virtuală.

„Metaverse and Innovation” – Snap back to reality, here comes gravity a fost tema întâlnirii cu Timmy Ghiurău, ce a avut loc în grădina partenerului de eveniment al Fundației, Casa Darvas – La Roche. Timmy conduce tehnologiile și inițiativele inovatoare Volvo Cars în jurul realității virtuale și augmentate. Prin intermediul tehnologiei eye tracking, lentile virtuale sau ochelari, Timmy facilitează condusul cu ajutorul VR la Volvo, companie cunoscută ca fiind extrem de concentrată pe siguranța la volan. În prezent, orădeanul este liderul departamentului de inovație al Volvo.

Pentru a face carieră în industria tech a muncit foarte mult. A făcut parte din mai multe start-up-uri din Copenhaga, oraș în care a reușit să se dezvolte profesional încă din studenție. A avut ocazia să facă parte dintr-un ecosistem tech. I-a cunoscut pe fondatorii Unity, o adevărată industrie de gaming care stă la baza a 80% din jocurile din lume. Tehnologia folosită de aceștia se folosește în jocuri, dar și în industria auto, militară, spațială, cât și în arhitectură. A învățat cum să democratizeze competențele pentru a ajuta creatorii să lucreze mai ușor pentru a-și atinge țelurile. Este cunoscut și pentru dezvoltarea unei tehnologii dezvoltate în jurul mișcării ochilor.

A împărtășit publicului detalii despre cum companiile auto folosesc motoarele de joc și tehnologiile AR / VR în dezvoltarea lor, dar și despre felul în care multe filme SF stau la baza invențiilor pe care le folosim în prezent. Conform spuselor lui, viitorul se va concentra pe a învăța să colaborăm cu tehnologia virtuală. Se vor produce schimbări în societate, pe piața muncii, dar chiar și așa, Timmy crede că resursa umană nu va fi înlocuită în totalitate de roboți.

Publicul a aflat de ce are nevoie țara noastră pentru a promova inovația și industria tech în rândul tinerei generații. Timmy este de părere că România trebuie să își schimbe abordarea la nivelul sistemului de învățământ, să pună accent pe creativitate și inovație și să investească în programe moderne și strategii care să promoveze competențele viitorului, scopul principal fiind crearea unor ecosisteme de start-up cu noi generații inovatoare.

Timmy Ghiurău a fost primul speaker pe care Fundația Comunitară Oradea și Centrul EUROPE DIRECT Oradea îl propun ca exemplu de urmat tinerilor înscriși în programul “Competențele viitorului”. În epoca industrială, decenii la rând, era important să avem competenţe tehnice şi să ştim să le punem în practică. Acum, în era digitală şi a internetului, majoritatea sarcinilor tehnice de rutină sunt preluate de roboţi, maşini, iar competenţele asociate acestora nu mai stau la baza excelenţei profesionale. Pentru a fi în top, este din ce în ce mai important să lucrăm plecând de la informaţii a căror fiabilitate trebuie să fie pusă în permanenţă sub semnul întrebării, să fim creativi, să lucrăm în echipă şi să ştim să comunicăm clar. În faţa vitezei cu care evoluează totul în jurul nostru, tinerii trebuie să aibă iniţiativă şi să producă rezultate greu de anticipat.

“Competențele viitorului” se desfășoară în Oradea în perioada august-septembrie 2022, la Casa Darvas-La Roche și în Comuniteca Fundației Comunitare Oradea. În următoarele zile tinerii vor avea parte de:

  • Training “Comunic să relaționez” susținut de Romarketing – 18 august;
  • Training “Tehnica și Arta Livrării Discursului” cu Mihaela Tatu – 7 septembrie;
  • “Cucerirea Everestului” un joc de strategie care dezvoltă abilitățile de comunicare și colaborare – 17 septembrie;
  • Sesiuni de mentorat susținute de board-ul și ambasadorii Fundației Comunitare Oradea;
  • Sesiuni de identificare de idei de proiecte pentru comunitate care au șansa de a fi finanțate prin programul Bursa Talentelor.
  • Întâlnire cu CEO-ul Lumen, Cornel Amariei.

Tinerii bihoreni se pot înscrie la evenimentul Competențele Viitorului, în baza completării formularului ce se găsește pe pagina:

https://fundatiacomunitaraoradea.ro/categorie/evenimente/competentele-viitorului/

Fotografiile din timpul evenimentului au fost realizate de Remus Toderici.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.