Skip to main content

Monitorul educației și formării din 2021: raportul pentru România


Ieri, 9 decembrie, Comisia a prezentat Monitorul educației și formării din 2021, în cadrul celui de al 4-lea Summit european privind educația.

Ediția din 2021 pune în prim-plan „bunăstarea în educație”, monitorizează evoluțiile recente ale politicilor și oferă o imagine de ansamblu a modului în care statele membre vor utiliza Mecanismul de redresare și reziliență pentru a adapta și a consolida sistemele de educație și formare.

Pandemia de COVID-19 a pus sub presiune bunăstarea și sănătatea mintală a multor copii și tineri. Dovezile arată, de asemenea, că bunăstarea afectează rezultatele educației și succesul învățării pe tot parcursul vieții.

În ultimii ani, statele membre s-au concentrat mai mult pe bunăstare în educație și s-au luat măsuri suplimentare în timpul pandemiei. Monitorul expune bunele practici ale statelor membre, prezentând abordări mai cuprinzătoare care sporesc bunăstarea în educație. De asemenea, acesta contribuie, în general, la identificarea domeniilor în care există lacune și a domeniilor în care sunt necesare măsuri de politică.

Raportul pentru România este disponibil aici

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.