Skip to main content

NextGenerationEU: Plățile efectuate în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență depășesc 150 de miliarde de EURO


După plata de azi a unei sume de 6 miliarde EUR în favoarea Spaniei, Comisia a acordat până acum peste 150 de miliarde EUR statelor membre în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență (MRR). În puțin peste doi ani de la crearea sa, Mecanismul de redresare și reziliență a stimulat reforme și investiții transformatoare în toate statele membre ale UE, accelerând tranziția verde și cea digitală și sporind reziliența globală a Uniunii.

 

Aceasta este o etapă importantă în punerea în aplicare a Mecanismului de redresare și reziliență, instrumentul-cheie aflat în centrul planului de redresare NextGenerationEU pentru Europa, în valoare de 800 de miliarde EUR. În puțin peste doi ani de la crearea sa, MRR a stimulat reforme și investiții transformatoare în toate statele membre ale UE, accelerând tranziția verde și cea digitală și sporind reziliența globală a Uniunii.

 

Întrucât punerea în aplicare a MRR continuă la viteză maximă, Comisia a lansat astăzi o hartă interactivă online care prezintă proiectele sprijinite de MRR și puse în aplicare pe teren de statele membre. Harta va spori și mai mult transparența funcționării MRR și a impactului său tangibil asupra cetățenilor, întreprinderilor și societății civile din UE. Peste 350 de proiecte finanțate din MRR au fost deja incluse pe hartă.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.