Skip to main content

Noua serie „Examen de nota 10”: materiale video cu sfaturi pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat


Reprezentanţa Comisiei Europene în România și echipa de la Spaţiul Public European vin și în acest an în sprijinul elevilor care susțin Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Noua serie „Examen de nota 10” cuprinde opt filme cu recomandări pentru probele scrise la Limba și literatura română și Matematică.

Materialele video dedicate absolvenţilor de gimnaziu care susțin Evaluarea Națională pot fi urmărite în perioada 2-7 iunie:

·         Recapitulare la algebră – cele mai importante noțiuni

·         Cele mai frecvente 18 greșeli de gramatică

·         Atenție la neatenție – capcanele problemelor de geometrie

·         Cum abordăm subiectele de redactare de la Limba și literatura română

Filmele pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de Bacalaureat pot fi urmărite în perioada 9-14 iunie:

·         Sfaturi și modele de rezolvare la proba de matematică (M1)

·         Tips&Tricks la Română și greșeli frecvente

·         Cum să nu pierzi puncta prețioase la geometrie (M2)

·         Eseu fără emoții la Limba Română

Primele două materiale pot fi vizionate pe rețelele sociale ale Spațiului Public European:

ü  Recapitulare la algebră – cele mai importante noțiuni

ü  Cele mai frecvente 18 greșeli de gramatică

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.