Skip to main content

Noul Bauhaus european: cerere de proiecte pentru a contribui la reconstrucția Ucrainei și pentru a promova competențele durabile în domeniul construcțiilor în Europa

Ieri, 18 aprilie, Comisia solicită propuneri pentru trei proiecte – două pentru reconstrucția Ucrainei și unul pentru dezvoltarea competențelor în domeniul construcțiilor durabile. 

Cererile de proiecte pentru reconstrucția Ucrainei fac parte din inițiativa „Phoenix” anunțată în luna februarie de comisarul Virginijus Sinkevičius și sunt finanțate prin programul LIFE. Scopul inițiativei „Phoenix” este de a dezvolta și de a pune la dispoziția orașelor ucrainene expertiză de vârf din partea comunității noului Bauhaus european (NBE) în domeniul reconstrucției durabile și la prețuri accesibile. Inițiativa conectează, de asemenea, orașe ucrainene cu orașe din UE care împărtășesc aceeași viziune pentru a face schimb de experiență în ceea ce privește neutralitatea climatică și creșterea eficienței energetice.

Sprijinirea orașelor ucrainene în procesul de reconstrucție

Două proiecte LIFE vor sprijini orașele să identifice și să utilizeze o abordare globală și durabilă în materie de planificare urbană, incluzând soluții inovatoare eficace și sprijin pentru reconstrucția rapidă a infrastructurilor și instalațiilor distruse sau deteriorate.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.