Skip to main content

O nouă dezbatere publică a avut loc la Centrul EUROPE DIRECT Oradea

Ieri, 27 martie,  ne-am bucurat să organnizăm la centrul nostru o nouă dezbatere publică alături de partenerii noștri de la Oradea Debate Society. 

Moțiunea jucată de cele două echipe a fost: „Libertatea presei ar trebui restricționată în vederea limitării dezinformării”.  Dezbaterea a pus în lumină rolul important   ce îi revine presei în cadrul unei democrații funcționale, atât la nivel național cât și la nivel european. Pe parcursul dezbaterii, tinerii din cadrul Oradea Debate Society au propus o paletă largă de măsuri și mijloace pentru stimularea jurnalismului de calitate, conform normelor și valorilor democratice. Astfel au fost abordate  aspecte deosebit de relevante precum sistemul de educație sau responsabilitatea civică individuală.

În urma unei antrenante sesiuni de întrebări și răspunsuri, moțiunea a fost supusă la votul publicului. Astfel, în urma votului a fost declarată câștigătoare echipa opoziției, iar moțiunea a fost respinsă

În contextul Anului european al competențelor ne bucurăm să putem aduce comunității locale astfel de evenimente prin care tinerii își pot cultiva abilități precum vorbitul în public sau comunicarea persuasivă.

Alături de partenerii noștri vom oferi și alte dezbateri publice, de-a lungul anului.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.