Odată cu aniversarea a doi ani de existență, Pactul privind competențele se extinde la 1 000 de membri


La doi ani de la lansarea sa, Pactul privind competențele sărbătorește o etapă importantă, numărul membrilor săi crescând la 1 000; printre aceștia se numără întreprinderi multinaționale mari, IMM-uri, furnizori locali de formare și camere de comerț. Pactul este un element central al Agendei europene pentru competențe.

 

Statele membre au aprobat obiectivul social al Europei pentru 2030 de a ne asigura că cel puțin 60 % dintre adulți participă în fiecare an la cursuri de formare și și-au prezentat contribuțiile la acest obiectiv. Acest lucru este, de asemenea, important pentru atingerea obiectivului privind rata de ocupare a forței de muncă de cel puțin 78 % până în 2030.

Toate părțile interesate care aderă la pact semnează o cartă care definește principiile privind formarea de calitate, învățarea pe tot parcursul vieții și incluziunea. De la lansarea sa la 10 noiembrie 2020, Pactul privind competențele a mobilizat:

  • 12 parteneriate europene la scară largă în materie de competențe în sectoare și ecosisteme industriale strategice. Împreună, aceste parteneriate s-au angajat să perfecționeze și să recalifice aproape 6 milioane
  • 1 000 de membri individuali. Aceștia variază de la întreprinderi multinaționale mari la IMM-uri, furnizori locali de formare, camere de comerț, autorități regionale și reprezentanți ai patronatului și ai sindicatelor din toate statele membre și din multe regiuni europene.de persoane în următorii ani

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Corpul european de solidaritate: peste 142 de milioane EUR pentru a ajuta persoanele care au cea mai mare nevoie de ajutor prin intermediul voluntariatului

 Comisia a lansat ieri, 24 noiembrie, cererea de propuneri pentru 2023 în cadrul Corpului european de solidaritate. Corpul european de solidaritate este un program al UE destinat tinerilor care doresc să participe la activități de solidaritate în diverse domenii, de la ajutorarea persoanelor defavorizate, până la acțiuni în domeniul sănătății și al mediului, în întreaga UE și în afara granițelor sale. 

5G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei deschide noi oportunități de inovare

 Pe lângă tehnologia mobilă din generațiile anterioare, companiile aeriene vor fi în măsură să furnizeze cea mai recentă tehnologie 5G la bordul avioanelor lor, întrucât Comisia a actualizat decizia de punere în aplicare privind spectrul de frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul aeronavelor, desemnând anumite frecvențe pentru tehnologie 5G în timpul zborului. 

Planul european de luptă împotriva cancerului: intră în vigoare interdicția privind produsele din tutun încălzit aromatizate

Comisia salută intrarea în vigoare, astăzi, 23 noiembrie, a interdicției privind produsele din tutun încălzit aromatizate.

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de NRGO.

Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea