Skip to main content

Parlamentul European invită studenții la dialog

| EUROPE DIRECT Oradea |

În data de 4 decembrie, începând cu ora 11:00 Biroul de Legătură al Parlamentului European în Romania invite studenții la un dialog cu deputații din Parlamentul European, pe tema dezinformii și a rolului Uniunii Europene în combaterea acesteia.

Studenții participanți vor avea ocazia de a participa la discuții cu membri ai grupurilor politice din Parlamentul European, reprezentanți ai Parlamentului European în România, dar și  reprezentanți ai mediului academic local.

Mai mult decât atât, cei prezenți vor avea ocazia de a afla mai multe inclusive despre oportunitățile de carieră din cadrul Parlamentului European.

Persoanele interesate se pot înscrie urmând acest link: https://bit.ly/46d8SHO

Evenimentul este parte a noului program #UniPE, prin care Parlamentul European își propune deschidrea unui dialog pe teme de interes european, în rândul tinerilor și în special al studenților. Centrul EUROPE DIRECT Oradea se bucură să sprijine organizarea unui astfel  de eveniment.

Studenții vor avea ocazia de a dialoga cu deputați în Parlamentul European pe tema dezinformării și a rolului UE în combaterea acestui fenomen. De asemenea, un reprezentant al Biroului le va prezenta participanților oportunitățile pe care Parlamentul European le oferă tinerilor.

PROGRAM

11:00 – 11:10 Deschiderea evenimentului

                        Răzvan Szabo – Biroul de Legătură al Parlamentului European în Romania 

                        Prof. univ. dr. habil Sorin Șipoș – Prorector Universitatea din Oradea

                        Dezbatere – Dezinformarea și rolul UE în combaterea acestui fenomen

11.10 – 11.20   Gheorghe Falcă – Membru al Parlamentului European, Grupul Partidului Popular European

11.20 – 11.30 Eugen Tomac – Membru al Parlamentului European, Grupul Partidului Popular European

11.30 – 11.40 Alin Mituța – Membru a Parlamentului European, Grupul Renew Europe

11.40 – 11.50 Nicolae Ștefănuță – Membru al Parlamentului European (Verzi/ALE)

11.50 – 12.00 Conf. univ. dr. Florin Ardelean – Universitatea din Oradea

12.00 – 12.45 Sesiune de întrebări și răspunsuri

12.45 – 13.00 Anul European al tineretului și alte teme de interes pentru tineri

                        Răzvan Szabo – Biroul de Legătură al Parlamentului European în România

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.