Skip to main content

Parlamentul European și dezvoltarea de noi competențe cu Nicoleta Andrițchi și Lavinia Nagy, studente în domeniul relațiilor internaționale

| EUROPE DIRECT Oradea |

Anul acesta am deschis seria Expert Talk cu un interviu realizat în parteneriat cu FAN MEDIA Oradea, Centrul EUROPE DIRECT Oradea s-a bucurat să organizeze un interviu cu Nicoleta Andrițchi și Lavinia Nagy, studente în cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Studii Europene, al Universității din Oradea, care au avut șansa de a efectua o vizită la Parlamentul European din Bruxelles, după ce au câțtigat concursul „Ce ai face dacă ai fi europarlamentar pentru o zi?”

Ne-am bucurat să avem alături de noi și să discutăm cu două tinere ambițioase interesate de actualitățile Uniunii Europene. Prin acest interviu ne-am dorit să punem în legătură experiența călătoriei celor două studente cu prioritățile Uniunii Europene pentru anul în curs dar și pe termen mediu sau lung.

Astfel, discuția ne-a oferit șansa de a reflecta asupra Parlamentului European ca mediu de lucuru și ca promotor al dezvoltării de noi competențe în contextul Anului European al competențelor. Pe lângă competențele definitorii ale unui europarlamentar, am avut ocazia de a discuta și despre rolul alegerilor europarlamentare în contextul digitalizării și al tranziției verzi.

Interviul integral poate fi urmărit accesând linkul de mai jos.

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.