Skip to main content

Pluralismul mass-mediei: Comisia lansează o cerere de propuneri pentru a extinde sistemul de monitorizare a proprietății asupra mass-mediei la toate statele membre


Ieri, 18 octombrie, Comisia a lansat o a doua cerere de propuneri privind sistemul de monitorizare a proprietății asupra mass-mediei, un proiect cofinanțat de UE.

Acesta va evalua în mod sistematic cadrele juridice relevante, precum și riscurile în ceea ce privește transparența proprietății asupra mass-mediei.

Va prezenta, de asemenea, riscuri potențiale la adresa pluralismului mass-mediei și va oferi informații valoroase pentru o mai bună înțelegere a pieței mass-mediei de știri. Instrumentul va pune aceste informații la dispoziția tuturor prin intermediul unei platforme online interactive, afișând rezultatele în formate adaptate nevoilor diferiților utilizatori. Consorțiile interesate care își desfășoară activitatea în domeniul libertății și pluralismului mass-mediei la nivel european, regional și local își pot depune candidatura până la 15 decembrie.

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.