Politica de coeziune a UE: 160 de milioane EUR pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și de ape uzate din județul Iași, România


Comisia a aprobat o contribuție de peste 160 de milioane EUR din Fondul de coeziune pentru extinderea și îmbunătățirea rețelelor de canalizare din județul Iași.


Prin acest proiect se vor instala 256 km de conducte principale și 312 km de rețea de distribuție pentru furnizarea apei. De asemenea, se vor construi 23 de instalații de tratare a apei, 43 de rezervoare de apă și 50 de stații de pompare, din care 43 vor fi situate în cadrul rețelei și 7 în instalații de tratare. În fine, se vor construi 230 km de conducte de evacuare, 536 km de canalizări gravitaționale și 4 noi stații de epurare a apelor uzate.


Această investiție va contribui la respectarea de către România a Directivei UE privind epurarea apelor uzate urbane și va crea noi locuri de muncă, în beneficiul tuturor grupurilor sociale din zonă.


Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă o schemă a României în valoare de 103 milioane EUR, în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență

 Ajutoare de stat: Comisia aprobă o schemă a României în valoare de 103 milioane EUR, în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență, pentru sprijinirea construirii de instalații de stocare a energiei electrice. 

Dreptul la reparare: Comisia introduce noi drepturi ale consumatorilor la reparații – ușoare și atractive

 Ieri, 22 martie, Comisia a adoptat o nouă propunere privind norme comune de promovare a reparării bunurilor, care le vor permite consumatorilor să facă economii și vor sprijini obiectivele Pactului verde european prin reducerea deșeurilor. 

Atelier de prim ajutor găzduit de Centrul EUROPE DIRECT Oradea

| EUROPE DIRECT Oradea | ,

Luni, 20 martie Centrul EUROPE DIRECT Oradea a avut deosebita plăcere de a găzdui alături de Fundația Comunitară Oradea un atelier de prim ajutor inițiat de filiala din Bihor a Crucei Roșii Române.


Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©
Toate drepturile rezervate. Made with ❤️ by the NRGO Web Design team.