Skip to main content

Politica regională

Politica regională reprezintă expresia solidarității dintre statele membre ale UE, întrucât  orientează cea mai mare parte a fondurilor disponibile către regiunile mai puțin dezvoltate ale Uniunii.

Acestea își pot valorifica astfel întregul potențial economic, ceea ce va duce la atenuarea disparităților regionale existente la nivel european și național. Politica regională a UE a finanțat de-a lungul anilor zeci de mii de proiecte care au avut ca efect consolidarea creșterii economice și crearea de locuri de muncă, aducând astfel beneficii statelor membre și Uniunii în ansamblu.

Între 1989 și 2013, s-au alocat din bugetul UE  peste 800 de miliarde de euro pentru cofinanțarea proiectelor menite să susțină creșterea regională. Broșura poate fi accesată aici.

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.