Skip to main content

Premiul Jean Monnet

Premiul Jean Monnet pentru integrare europeană își propune să onoreze memoria și realizările lui Jean Monnet, prin recompensarea persoanelor sau a grupurilor talentate care au contribuit la sprijinirea sau consolidarea integrării europene prin intermediul unui proiect pe care l-au conceput și l-au pus în aplicare.

Competiția este una deschisă, putând fi înregistrate proiecte și inițiative dintre cele mai diverse. Acestea trebuie să fie implementate deja sau în curs de implementare, neputând fi premiate idei de proiecte care încă nu au început să fie puse în practică. Evaluarea va ține cont de impactul concret pe care acestea le au asupra cetățenilor.

Edițiile anterioare ale concursului au premiat următoarele inițiative:
2018: Campania #FreeInterrail care a promovat mobilitatea tinerilor și care a condus la dezvoltarea programului DiscoverEU, aducând beneficii pentru mii de tineri europeni;
2019: Proiectul „Zeit Online’s Europe Talk” care a adus împreună mii de cetățeni pentru dezbateri organizate cu prilejul alegerilor europene;
2020: publicația austriacă „Metropole” care a urmărit să crească nivelul de informare în rândul comunităților de migranți din Viena;

Informații de bază pentru cei care doresc să se înscrie:
Termen limită pentru înscriere: 9 octombrie;
• Premiul: 1.500 euro pentru proiectul caștigător;
• Obiectiv: promovarea integării europene și a spiritului european;
• Modalitatea de înscriere: online, accesând link-ul https://europeanconstitution.eu/2021-jean-monnet-prize
• Anunțarea câștigătorilor va avea loc pe 9 noiembrie, ziua în care Jean Monnet s-a născut.

Concursul este organizat de către asociația non-profit EuropeanConstitution.eu, fondată în 2018 pentru a promova adoptarea unei Constituții Europene care să stea la baza unei mai bune integrări și a unei vieți democratice europene mai sănătoase.

Mai multe informații privind activitățile desfășurate de organizatorii concursului găsiți aici: www.europeanconstitution.eu.Informații suplimentare privind Premiul Jean Monnet pot fi găsite aici: https://europeanconstitution.eu/2020-jean-monnet-prize

Articole similare

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.