Skip to main content

Programul Erasmus+: Cea de-a 35-a aniversare sărbătorește realizările și viitorul promițător


Astăzi, 14 decembrie, ultimul eveniment care sărbătorește cea de-a 35-a aniversare a programului Erasmus + are loc la Bruxelles. De la crearea sa în 1987, Erasmus + a oferit oportunități de studiu, de formare, de muncă și de voluntariat în străinătate pentru aproape 13 milioane de persoane. În anii următori, Erasmus + va continua să permită unui număr tot mai mare de persoane să studieze și să participe la proiecte transnaționale.

Evenimentul de astăzi reprezintă, de asemenea, ocazia de a prezenta raportul anual Erasmus + pe 2021, oferind informații cu privire la impactul acțiunilor introduse. Raportul arată că numai în 2021, în pofida unui context global dificil, Erasmus + a sprijinit aproape 19 000 de proiecte, cu participarea a peste 70.000 de organizații, oferind oportunități pentru peste 648 000 de cursanți, personal și tineri, inclusiv pentru cel puțin 65.000 de persoane cu mai puține oportunități de a desfășura o activitate de mobilitate. Acest lucru demonstrează angajamentul continuu al programului de a îmbogăți viața de zi cu zi a cetățenilor din Europa și din afara acesteia, precum și apelul său pentru un număr tot mai mare de participanți.

Un site web dedicat celei de a 35-a aniversări împărtășește cifre esențiale și mărturii ale absolvenților Erasmus+.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.