Skip to main content

Programul Erasmus+: Cea de-a 35-a aniversare sărbătorește realizările și viitorul promițător


Astăzi, 14 decembrie, ultimul eveniment care sărbătorește cea de-a 35-a aniversare a programului Erasmus + are loc la Bruxelles. De la crearea sa în 1987, Erasmus + a oferit oportunități de studiu, de formare, de muncă și de voluntariat în străinătate pentru aproape 13 milioane de persoane. În anii următori, Erasmus + va continua să permită unui număr tot mai mare de persoane să studieze și să participe la proiecte transnaționale.

Evenimentul de astăzi reprezintă, de asemenea, ocazia de a prezenta raportul anual Erasmus + pe 2021, oferind informații cu privire la impactul acțiunilor introduse. Raportul arată că numai în 2021, în pofida unui context global dificil, Erasmus + a sprijinit aproape 19 000 de proiecte, cu participarea a peste 70.000 de organizații, oferind oportunități pentru peste 648 000 de cursanți, personal și tineri, inclusiv pentru cel puțin 65.000 de persoane cu mai puține oportunități de a desfășura o activitate de mobilitate. Acest lucru demonstrează angajamentul continuu al programului de a îmbogăți viața de zi cu zi a cetățenilor din Europa și din afara acesteia, precum și apelul său pentru un număr tot mai mare de participanți.

Un site web dedicat celei de a 35-a aniversări împărtășește cifre esențiale și mărturii ale absolvenților Erasmus+.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.