Skip to main content

România și Grecia vor primi finanțări substanțiale din Fondul european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură pentru perioada 2021-2027


Comisia a adoptat programele Fondului european pentru afaceri maritime, pescuit și acvacultură (FEAMPA) pentru România și Grecia.

 

Fondurile alocate României însumează 232 milioane EUR pentru următorii șase ani, din care contribuția UE reprezintă 162,4 milioane EUR.  

 

În România, programul va sprijini, printre altele: investiții pentru respectarea obligației de debarcare și modernizarea infrastructurii de pescuit; eficiența energetică și decarbonizarea pescuitului și acvaculturii; sprijin pentru pescuitul costier la scară mică; investiții în proiecte de acvacultură durabilă; precum și diverse acțiuni care contribuie la obiective de conservare.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.