Skip to main content

Săptămâna europeană a mobilității 2023


Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.
În acest an, accentul este pus pe mobilitatea durabilă și eficientă din punct de vedere energetic.
Activitățile plănuite includ ziua fără mașini, festivaluri ale bicicletelor, test-drive-uri cu mașini electrice, cursuri de formare în domeniul siguranței rutiere, porți deschise la companii din domeniul transporturilor și multe altele.
Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: „Deși orașele ocupă doar 4 % din suprafața uniunii, 75% dintre cetățenii noștri le numesc acasă. Tranziția către soluții de mobilitate mai durabile și mai eficiente înseamnă aer mai curat și o conectivitate mai bună.  20 de orașe din România participă anul acesta la Săptămâna europeană a mobilității, printre care Sibiu, Tulcea sau Iași dar și localități mai mici cum ar fi Ineu, Buhuși sau Almaș.”

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Combaterea dezinformării: Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează cu sprijinul influencerilor campania „Is this trUE?”

 În eforturile de a combate fenomenul dezinformării, Reprezentanța Comisiei Europene în România desfășoară campania „Is this trUE?” cu ajutorul unor influenceri cunoscuți. Scopul campaniei este de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. 

Intră în vigoare noi norme privind publicitatea cu caracter politic

Astăzi, 9 aprilie, intră în vigoare noi norme europene care stabilesc standarde comune pe piața internă în ceea ce privește transparența și vizarea unui public-țintă în publicitatea politică.

Comisia lansează apelul la candidaturi pentru Observatorul lanțului agroalimentar al UE

 Crearea acestui observator, care va analiza costurile de producție, marjele și practicile comerciale, a fost anunțată la jumătatea lunii martie ca fiind una dintre măsurile de consolidare a poziției fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente și de întărire a încrederii între toți actorii de-a lungul acestui lanț.