Skip to main content

Știați că…

| Galina Manole | ,

Biserica de lemn din satul Urși, România este marele câștigător al anului 2021.

Biserica de lemn din satul Urși a fost selectată de către conducerea Europa Nostra, la recomandarea unui juriu independent de experți, să primească unul dintre Marile Premii în valoare de 10.000 de euro.

Biserică de lemn din secolul al XVIII-lea, a fost restaurată în mod exemplar utilizându-se materiale și tehnici tradiționale și într-o manieră colaborativă, facilitând schimbul de idei și cunoștințe între participanți internaționali. A fost, de asemenea, selectată de publicul larg ca cel mai apreciat proiect de patrimoniu din Europa. Aproximativ 7000 de cetățeni din întreaga Europă au votat online pentru Premiul Publicului prin intermediul site-ului Europa Nostra.

Mai multe informații: https://romania.representation.ec.europa.eu/news/biserica-de-lemn-din-satul-ursi-romania-marele-castigator-al-premiilor-europene-pentru_ro?fbclid=IwAR3kEtTgO3STnXy4MfblkO77psuW1GpGhl8yMYmWRyCjZVYdJLEez-OtNrU

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.