Skip to main content

Strategia 2.0 privind dronele: Crearea unei mari piețe europene a dronelor


Strategia europeană 2.0 privind dronele prezintă o viziune pentru dezvoltarea pieței europene a dronelor. Ea se bazează pe cadrul de siguranță al UE pentru operarea dronelor și stabilirea cerințelor tehnice aplicabile acestora, care este cel mai avansat din lume. Noua strategie stabilește cum se vor realiza în Europa operațiuni comerciale cu drone la scară largă și cum se pot crea noi oportunități în acest sector.

Strategia are în vedere ca, până în 2030, următoarele servicii cu drone să devină parte a vieții europene:

1.     Servicii de urgență, cartografiere, imagistică, inspecție și supraveghere cu ajutorul dronelor civile în cadrele legale aplicabile, precum și livrarea urgentă de transporturi mici, cum ar fi probele biologice sau medicamentele.

2.     Servicii de mobilitate aeriană inovatoare, cum ar fi taxiurile aeriene, care vor furniza servicii regulate de transport pentru pasageri, inițial cu un pilot la bord, dar cu scopul final de a automatiza complet operațiunile.


Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.