Skip to main content

Susținem Ucraina: eveniment mondial de strângere de fonduri în favoarea refugiaților și a persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei, care va avea loc la 9 aprilie


Pe 9 aprilie va avea loc la Varșovia un eveniment de strângere de fonduri intitulat Susținem Ucraina („Stand Up for Ukraine”).În semn de recunoaștere a rolului esențial pe care îl are Polonia în sprijinirea persoanelor care au fugit ca urmare a invadării Ucrainei, pe 9 aprilie va avea loc la Varșovia un eveniment de strângere de fonduri intitulat Susținem Ucraina („Stand Up for Ukraine”), organizat sub egida președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și a prim-ministrului Canadei, Justin Trudeau. 

Evenimentul de strângere de fonduri va încheia o campanie mai amplă, lansată pe platformele de comunicare socială, sâmbătă 26 martie, de către Comisia Europeană și de guvernul Canadei, în parteneriat cu organizația internațională de promovare și apărare a drepturilor civile Global Citizen.

Scopul campaniei este de a colecta fonduri și de a obține alte tipuri de sprijin, pentru a răspunde nevoilor persoanelor strămutate în interiorul Ucrainei și ale refugiaților. Campania răspunde unei cereri de sprijin lansate de președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski.

Detalii în comunicatul de presă. 

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.