Skip to main content

Ucraina: UE a coordonat furnizarea a peste 60 000 de tone de materiale destinate asistenței vitale

Prin intermediul mecanismului său de protecție civilă, UE a coordonat până în prezent livrarea a 66 224 de tone de bunuri în natură provenind din 30 de țări și destinate asistenței în Ucraina. Printre acestea se numără 180 de ambulanțe, 125 de vehicule pentru stingerea incendiilor, 300 de generatoare electrice, 35 de utilaje grele și 4 poduri cu pontoane.

Este de departe cea mai amplă, cea mai de durată și cea mai complexă operațiune derulată vreodată prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE de la înființarea sa în 2001, cu o valoare estimată până în prezent la peste 425 de milioane EUR. Pentru a sprijini această operațiune, au fost înființate centre logistice în Polonia, România și Slovacia, de unde asistența a fost ulterior direcționată direct către Ucraina.

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.