Skip to main content

Ucraina: UE convine asupra celui de al nouălea pachet de măsuri restrictive împotriva Rusiei


Comisia salută adoptarea de către Consiliu a celui de al nouălea pachet de sancțiuni impuse Rusiei ca urmare a agresiunii sale împotriva Ucrainei.

 

Pachetul de măsuri este un răspuns la escaladarea continuă și războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, în special având în vedere că Rusia vizează în mod deliberat civilii și infrastructura civilă, încercând să paralizeze țara la începutul iernii.

Pachetul de astăzi completează interdicția totală impusă de UE asupra importurilor de țiței rusesc transportat pe mare și plafonarea mondială a prețului petrolului convenită cu partenerii G7, ambele măsuri fiind aplicate de la 5 decembrie.

Mai concret, pachetul de astăzi conține următoarele elemente:

·         Noi includeri pe listă: UE a adăugat aproape 200 de alte persoane și entități pe lista noastră de persoane care fac obiectul înghețării activelor.

·         Interdicții suplimentare la export impuse de UE

·         Interdicții suplimentare privind tranzacțiile pentru băncile ruse

·         Interdicții suplimentare impuse organelor de presă ruse

·         Întreruperea accesului Rusiei la drone.

·         Măsuri economice suplimentare împotriva sectoarelor energetic și minier din Rusia


Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.