Skip to main content

Ucraina: UE convine asupra celui de al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Comisia salută adoptarea de către Consiliu a celui de al optulea pachet de sancțiuni impuse Rusiei ca urmare a agresiunii sale împotriva Ucrainei.

Comisia salută adoptarea de către Consiliu a celui de al optulea pachet de sancțiuni impuse Rusiei ca urmare a agresiunii sale împotriva Ucrainei. Acest pachet – care a fost elaborat în strânsă coordonare cu partenerii noștri internaționali – răspunde escaladării continue și războiului ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei, incluzând anexarea ilegală a unor teritorii ucrainene pe baza unor „pseudo-referendumuri”, mobilizarea de trupe suplimentare și proferarea de amenințări nucleare deschise.

Pachetul introduce noi interdicții ale importurilor în UE în valoare de 7 miliarde EUR, destinate să reducă veniturile Rusiei, precum și restricționări ale exporturilor, ceea ce va priva și mai mult complexul militar și industrial al Kremlinului de componente și tehnologii esențiale, iar economia Rusiei de servicii și expertiză europeană. De asemenea, sancțiunile privează armata rusă și furnizorii săi de o serie de alte bunuri și echipamente specifice necesare pentru a continua războiul pe teritoriul Ucrainei. Pachetul stabilește, de asemenea, baza pentru cadrul juridic necesar pentru punerea în aplicare a plafonării prețului petrolului prevăzute de G7.

Detalii în comunicatul de presă

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.