Skip to main content

Ucraina: UE își intensifică asistența prin intermediul centrelor logistice de urgență și al rezervei rescEU

Comisia continuă să depună eforturi la toate nivelurile pentru a canaliza sprijinul umanitar și de protecție civilă către Ucraina și țările învecinate. Pe măsură ce nevoile cresc exponențial, în Ucraina va fi mobilizată asistență suplimentară din stocurile medicale rescEU găzduite de Germania, Ungaria și Țările de Jos.

Sprijinul rescEU include ventilatoare pulmonare, pompe de perfuzie, monitoare pentru pacienți, măști și halate, dispozitive cu ultrasunete și concentratoare de oxigen.

În plus, astfel cum a anunțat președinta von der Leyen, Comisia Europeană a înființat centre logistice de protecție civilă în Polonia, iar altele sunt în curs de înființare în România și Slovacia, pentru a distribui ajutorul necesar Ucrainei cât mai curând posibil.

De asemenea, echipe de experți în domeniul protecției civile din UE se află în drum spre Moldova și Polonia pentru a sprijini autoritățile. La 3 martie, Țările de Jos, Franța și Grecia au acordat asistență Moldovei prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE. În foarte scurt timp, Republica Moldova va beneficia și de asistență suedeză, daneză și finlandeză.

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.