Skip to main content

UE acordă Ucrainei asistență macrofinanciară de urgență în valoare de 300 milioane EUR

Comisia Europeană a plătit astăzi, 11 martie, 300 milioane EUR sub formă de asistență macrofinanciară (AMF) de urgență pentru Ucraina.

 

Plata fondurilor a fost accelerată pentru a contribui la consolidarea stabilității macroeconomice a Ucrainei în contextul invaziei neprovocate și nejustificate de către Rusia.

 

Aceasta este partea inițială a unei prime tranșe de 600 milioane EUR din cadrul noului program AMF de urgență pentru Ucraina, în valoare de 1,2 miliarde EUR. Se preconizează că o sumă suplimentară de 300 milioane EUR se va plăti săptămâna viitoare.

 

Acest sprijin vine în completarea pachetelor ample și fără precedent de măsuri pe care UE le-a luat ca răspuns la actele de agresiune ale Rusiei asupra integrității teritoriale a Ucrainei.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.