Skip to main content

UE și Ucraina semnează un acord de 100 de milioane EUR pentru reabilitarea școlilor afectate de război


CE și Guvernul Ucrainei au semnat un pachet de sprijin în valoare de 100 de milioane EUR pentru reconstrucția și reabilitarea unităților școlare afectate de războiul de agresiune la scară largă purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

 

Exact la trei luni de la anunțul făcut de președinta von der Leyen în discursul său din 2022 privind starea Uniunii, Comisia Europeană și Guvernul Ucrainei au semnat un pachet de sprijin în valoare de 100 de milioane EUR pentru reconstrucția și reabilitarea unităților școlare afectate de războiul de agresiune la scară largă purtat de Rusia împotriva Ucrainei. O parte a sprijinului va ajunge la Ucraina prin intermediul partenerilor umanitari ai UE și o altă parte sub formă de sprijin bugetar pentru Guvernul Ucrainei.

 

Pachetul de asistență în valoare de 100 de milioane EUR include:

·         34 de milioane EUR sub formă de ajutoare umanitare, din care 20 de milioane EUR au fost canalizate prin intermediul Biroului Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS) și 14 milioane EUR prin Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Sprijinul se va axa pe reparațiile ușoare și medii, incluzând repararea ferestrelor, a acoperișurilor, a ușilor și a instalațiilor sanitare și de încălzire, precum și pe furnizarea de echipamente didactice în spațiile de învățare și adăposturile antiaeriene; 

·         66 de milioane EUR care urmează să fie furnizate direct guvernului ucrainean ca sprijin bugetar.


Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.