Skip to main content

Un nou atelier EU și UE: „O zi în Parlamentul European”

Ne-am bucurat să îi avem alături pe tinerii din programul Youth Community pentru a celebra Ziua Europei printr-un nou atelier „Eu și UE”, pe tema tranziției digitale.

Prin intermediul unui joc de rol, participanții au avut ocazia de a înțelege mai bine aspectele practice ale activității unui europarlamentar, ale unui raportor și respectiv ale unui raportor alternativ. Prin intermediul acestui joc de rol, cei implicați au avut, de asemenea, șansa de a distinge între diverse grupuri politice din Parlamentul European, agenda acestora și poziția lor în ceea ce privește tranziția digitală.

Au fost formate trei echipe care s-au documentat pe loc și-au formulat și susținut punctele de vedere specifice grupului politic pe care îl reprezentau. Fiecare grup și-a desemnat un raportor alternativ care să prezinte punctul de vedere în fața tutror participanților.În final echipele au convenit asupra unei moțiuni comune pe care au și supus-o la vot în Parlament.

Moțiunea a trecut cu brio, iar voluntarii au avut șansa de a vedea în practică rolul și valoarea compromisului în urmărirea unui obiectiv comun. Am sărbătorit astfel valorile care ne unesc, dar și însemnătatea aparte a Anului European al competențelor. Astfel, participanții și-au putut dezvolta și cultiva abilități precum vorbirea în public, abordarea diplomatică, comunicarea eficientă și munca în echipă, în spiritul anului european al competențelor.

Atelierele EU și UE  sunt destinate grupurilor și au loc în incinta Crișul Shopping Center, la etajul 1, în fiecare joi de la ora 9:00. Atelierul  își propune să ofere  metode de învățare interactivă prin intermediul exercițiilor în grup și a jocurilor de rol, pentru a facilita înțelegerea funcționării Uniunii Europene.

Profesorii și diriginții doritori își pot înscrie clasa pe platforma Eventbrite, accesând linkul de ma jos:

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.