Skip to main content

Un nou atelier EU și UE: „O zi în Parlamentul European”

Ne-am bucurat să îi avem alături pe tinerii din programul Youth Community pentru a celebra Ziua Europei printr-un nou atelier „Eu și UE”, pe tema tranziției digitale.

Prin intermediul unui joc de rol, participanții au avut ocazia de a înțelege mai bine aspectele practice ale activității unui europarlamentar, ale unui raportor și respectiv ale unui raportor alternativ. Prin intermediul acestui joc de rol, cei implicați au avut, de asemenea, șansa de a distinge între diverse grupuri politice din Parlamentul European, agenda acestora și poziția lor în ceea ce privește tranziția digitală.

Au fost formate trei echipe care s-au documentat pe loc și-au formulat și susținut punctele de vedere specifice grupului politic pe care îl reprezentau. Fiecare grup și-a desemnat un raportor alternativ care să prezinte punctul de vedere în fața tutror participanților.În final echipele au convenit asupra unei moțiuni comune pe care au și supus-o la vot în Parlament.

Moțiunea a trecut cu brio, iar voluntarii au avut șansa de a vedea în practică rolul și valoarea compromisului în urmărirea unui obiectiv comun. Am sărbătorit astfel valorile care ne unesc, dar și însemnătatea aparte a Anului European al competențelor. Astfel, participanții și-au putut dezvolta și cultiva abilități precum vorbirea în public, abordarea diplomatică, comunicarea eficientă și munca în echipă, în spiritul anului european al competențelor.

Atelierele EU și UE  sunt destinate grupurilor și au loc în incinta Crișul Shopping Center, la etajul 1, în fiecare joi de la ora 9:00. Atelierul  își propune să ofere  metode de învățare interactivă prin intermediul exercițiilor în grup și a jocurilor de rol, pentru a facilita înțelegerea funcționării Uniunii Europene.

Profesorii și diriginții doritori își pot înscrie clasa pe platforma Eventbrite, accesând linkul de ma jos:

Articole similare

Orientări de politică în cadrul semestrului european: susținerea reformelor și a investițiilor pentru a asigura prosperitatea, competitivitatea, echitatea și reziliența UE pe termen lung.

 În cadrul pachetului de primăvară al semestrului european 2023, Comisia oferă astăzi, 24 mai, statelor membre orientări pentru a construi o economie solidă și adaptată exigențelor viitorului, care să asigure competitivitatea și prosperitatea pe termen lung pentru toți, în contextul unui mediu geopolitic dificil. 

Centrul EUROPE DIRECT Oradea implicat într-un concurs de Ziua Europei

Ieri, 22 mai, ne-am bucurat să fim implicați în evenimentul „ Ziua Europei: Trecut, Prezent și Viitor” organizat de Liceul Baptist „Emanuel” pentru a celebra valorile Uniunii Europene.

Previziunile economice din primăvara anului 2023

 Economia europeană continuă să dea dovadă de reziliență într-un context global dificil.