Skip to main content

Youth Community a redescoperit Uniunea Europeană

| EUROPE DIRECT Oradea |

Tinerii noștri din #YouthCommunity s-au întors bucuroși și cu o mulțime de experiențe în urma unei vizite de 4 zile în Bruxelles. Au avut parte de 4 zile pline de activități și de vizite la instituțiile europene. Această excursie a avut loc în contextul în care, 2022 este Anul European al Tineretului.

Astfel, tinerii bihoreni au participat la o conferință în care au avut ocazia să își exprime părerile față de mai multe subiecte. Conferința Tinerii în comunitatea europeanăorganizată în cadrul Comisiei Europene i-a făcut pe membri #youthcommunity să realizeze că:

👉Pe baza celor mai bune intenții, tinerii vor sa se asigure că bunăstarea socială și ecologică se află în centrul vieții economice și politice a societății;

👉Știința, tehnologia și inovarea socială sunt factorii-cheie ai unei tranziții echitabile către sustenabilitate bunăstarea socială și ecologică se află în centrul vieții economice și politice a societății;

👉Viitorul nu ține cont de culoare, gen și stereotipuri.

Tinerii din #youthcommunity au ajuns la Parlamentul European, la muzeul interactiv – Parlamentarium, dar și la Casa Istoriei Europene. Au reușit să descopere în detaliu felul în care funcționează instituțiile UE, ba chiar să participe și la Workshop-ul Cum ne putem face vocea auzită? – E.U. Votez!

Pe parcursul excursiei de 4 zile, tinerii noștri au descoperit ce face Uniunea Europeană și instituțiile ei.

#youthcommunity #EUROPEDIRECTOradea #EuropeanYearofYouth #youth #Europe

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

AggregateEU lansează prima licitație pe termen mediu pentru a asigura o aprovizionare cu energie stabilă și previzibilă

Comisia a lansat ieri, 15 februarie, în cadrul platformei AggregateEU pentru achiziții comune de gaz, prima licitație pe termen mediu în cadrul căreia cumpărătorii vor putea depune cereri de gaz care acoperă mai multe perioade de șase luni, din aprilie 2024 până în octombrie 2029.