Skip to main content

Ziua Europei, 9 mai

Pe 9 mai, celebrăm Ziua Europei și ne bucurăm să marcăm 71 de ani de pace și unitate pe continentul european. Vă așteptăm în Parcul Libertății, în intervalul orelor 12:00 -15:00, unde organizăm un concurs de desene pentru copii și tineri, cu tema ”Ziua Europei – 70 de ani de pace și unitate”.

Toate desenele le vom expune în Parcul Libertății pentru a fi admirate de orădeni. Și pentru că una din prioritățile UE este pregătirea pentru era digitală, vom posta aceste desene pe pagina de facebook a Centrului EUROPE DIRECT Oradea și persoanelor vor vota desenul preferat. Primele 12 desene care adună cele mai multe like-uri pe parcursul lunii mai, le vom utiliza la crearea unui calendar personalizat pentru 2022. 

Toate desenele pot fi apreciate aici: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=europedirectoradea&set=a.117827027083914

Vă așteptăm în vizită la Centrul de Informare EUROPE DIRECT Oradea.

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.