Ziua Porților Deschise la Centrul EUROPE DIRECT Oradea

| EUROPE DIRECT Oradea |

Centrul EUROPE DIRECT Oradea invită cetățenii pe 28 februarie la Ziua Porţilor Deschise. Evenimentul va cuprinde o serie de ateliere destinate tinerilor orădeni, care se vor ţine la „Comuniteca”, în cadrul complexului Crişul.

9:00-10:30, Cutia Bârfitoare, Comuniteca Atelier etajul 1

Începând cu ora 9.00, aflăm cu ajutorul Asociaţiei Grund School, ce putem face cu o cutie de carton. Prin intermediul atelierului Cutia Bârfitoare încurajăm educaţia experienţială în rândul elevilor.

11:00 – 12:30, Îmblânzeşte recrutozaurii, Comuniteca Atelier etajul 1

Cu scopul de a-i pregăti pe tinerii noştri pentru momentul în care ajung în câmpul muncii, organizăm un atelier de pregătire a interviului de angajare. HR director PGS Sofa & CO, Loredana Suiugan vine cu sfaturi utile în acest sens în cadrul atelierului Îmblânzeşte Recrutozaurii.

12:45 – 14:15, „Jocul” în care toate ajung la locul potrivit, Comuniteca Atelier etajul 1

Colectarea deşeurilor în mod selectiv ne priveşte pe toţi. În cadrul atelierului „Jocul” în care toate ajung la locul potrivit, membri ai Eco Bihor le vor explica tinerilor, cum să colecteze deşeurile în mod corect.

14:30 – 15:30, O clasă fără bullying, Comuniteca Atelier etajul 1

Ce înseamnă bullying şi cum oprim acest comportament? Tinerii orădeni vor afla răspunsuri la aceste întrebări într-un atelier susţinut de Ioana Indrieş şi Corina Roşu din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Bihor.

15:00 – 16:00, Digitally competent or digitally confident?, Comuniteca Co-Work Etajul 2

În cadrul atelierului Digitally competent or digitally confident îi vom provoca pe participanţi să îşi testeze competenţele digitale, imediat după ce vor afla care este diferenţa între a fi digitally competent şi digitally confident. Ce înseamnă de fapt acest concept de competenţe digitale vor afla de la prof. dr. Mirela Mărcuţ.

16:00 – 17:00, Tu ştii ce se întâmplă în Parlamentul European?, Comuniteca Atelier etajul 1

Considerăm că este extrem de important ca tinerii orădeni să înţeleagă mecanismul de funcţionare a Parlamentului European, să afle în ce constă procesul decizional la nivelul Uniunii Europene. Cu lămuriri va veni preşedintele Asociaţiei Studenţilor Economişti din Oradea, Sergiu Mitreanu  în cadrul atelierului Tu ştii ce se întâmplă în Parlamentul European?

16:30 – 17:30 Călătorim, scriem şi conectăm Europa, Comuniteca Co-Work Etajul 2

Blogging-ul derivă dintr-o doză de creativitate şi pasiune pentru scris. Acestea se îmbină perfect şi cu pasiunea pentru călătorit şi împreună pot duce la una dintre cele mai creative profesii. Participanţii la atelierul Călătorim, scriem şi conectăm Europa, vor afla de la fondatoarea

Romândra, Claudia Mirela Bonchiş cum pot transforma pasiunea pentru acest domeniu într-o profesie.

17:30 – 19:00, Cât de bine cunoşti Uniunea Europeană?, Comuniteca Co-Work Etajul 2

După o serie de ateliere, ne propunem să îi provocăm pe tinerii noştri la un concurs Euro Trivia, cu scopul de a afla cât mai multe informaţii despre Uniunea Europeană.

Articole similare

Corpul european de solidaritate: peste 142 de milioane EUR pentru a ajuta persoanele care au cea mai mare nevoie de ajutor prin intermediul voluntariatului

 Comisia a lansat ieri, 24 noiembrie, cererea de propuneri pentru 2023 în cadrul Corpului european de solidaritate. Corpul european de solidaritate este un program al UE destinat tinerilor care doresc să participe la activități de solidaritate în diverse domenii, de la ajutorarea persoanelor defavorizate, până la acțiuni în domeniul sănătății și al mediului, în întreaga UE și în afara granițelor sale. 

5G în avioane, Wi-Fi pe șosele – decizia Comisiei deschide noi oportunități de inovare

 Pe lângă tehnologia mobilă din generațiile anterioare, companiile aeriene vor fi în măsură să furnizeze cea mai recentă tehnologie 5G la bordul avioanelor lor, întrucât Comisia a actualizat decizia de punere în aplicare privind spectrul de frecvențe pentru comunicațiile mobile la bordul aeronavelor, desemnând anumite frecvențe pentru tehnologie 5G în timpul zborului. 

Planul european de luptă împotriva cancerului: intră în vigoare interdicția privind produsele din tutun încălzit aromatizate

Comisia salută intrarea în vigoare, astăzi, 23 noiembrie, a interdicției privind produsele din tutun încălzit aromatizate.

EUROPE DIRECT Oradea | Copyright ©Toate drepturile rezervate. Web design realizat de NRGO.

Fiți la curent cu noutățile EUROPE DIRECT Oradea