Skip to main content

12 lecții despre Europa

Ce rol îndeplineşte Uniunea Europeană? De ce şi cum a fost înființată? Cum funcționează? Ce a reuşit să realizeze până acum în interesul cetățenilor săi şi care sunt noile provocări cu care se confruntă în prezent?

Într‑o eră a globalizării, va putea Uniunea Europeană să concureze realmente cu celelalte economii mondiale şi să îşi mențină în acelaşi timp standardele sociale? Care va fi rolul Europei pe scena mondială în anii care vor urma? Până unde se vor extinde frontierele UE? Care este viitorul monedei euro? Acestea sunt doar câteva din întrebările dezbătute de expertul UE Pascal Fontaine şi publicate în această ediție a binecunoscutei sale broşuri 12 lecții despre Europa. Pascal Fontaine este un fost colaborator al lui Jean Monnet şi profesor la Institut d’études politiques, Paris. Broşura face parte din seria „Să înţelegem politicile Uniunii Europene”. Aceasta explică modul în care acţionează UE în diverse domenii de competenţă, din ce motive şi cu ce rezultate. Broşura poate fi accesată aici.

Articole similare

Intră în vigoare primul cadru de reglementare al UE destinat să protejeze independența și pluralismul mass-mediei

 Astăzi, 7 mai, intră în vigoare Legea europeană privind libertatea mass-mediei, un set nou de norme fără precedent destinate să protejeze independența și pluralismul mass-mediei. 

Comisia deschide proceduri oficiale împotriva Facebook și Instagram în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale

 Astăzi, 30 aprilie, Comisia Europeană a inițiat proceduri oficiale pentru a evalua posibilitatea ca Meta, furnizorul Facebook și Instagram, să fi încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale.

Comisia aprobă ajutorul de stat pentru restructurare în valoare de 95,3 milioane EUR acordat de România companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda transportatorului aerian național deținut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de până la 95,3 milioane EUR (473,69 milioane RON).