Skip to main content

Cetățenie activă și la Oradea

Fundația Comunitară Oradea deschide astăzi Centrul EUROPE DIRECT Oradea. Începând cu 1 mai, toți bihorenii se pot informa despre activitățile Uniunii Europene prin intermediul Centrului EUROPE DIRECT Oradea și pot participa la activitățile destinate cetățenilor.

Lansarea Centrului EUROPE DIRECT Oradea va contribui la dezvoltarea regiunii Nord-Vest, crescând nivelul de informare al cetățenilor despre Uniunea Europeană și încurajând bihorenii să participe la procesul democratic european. Oradea este o poveste de succes în ce priveşte absorbția fondurilor puse la dispoziţie de Comisia Europeană, iar prin activitățile Centrului Europe Direct Oradea vom facilita în continuare dezvoltarea cetățeniei active în rândul bihorenilor. Centrul EUROPE DIRECT Oradea a fost selectat printr-un apel de propuneri de proiecte de către Reprezentanța Comisiei Europene în România, pentru perioada 2021-2025.

Ce este EUROPE DIRECT Oradea?

EUROPE DIRECT Oradea este un centru de informare despre activitățile Uniunii Europene, destinat tuturor cetățenilor. Centrul va fi găzduit la sediul Fundației Comunitare Oradea, acesta fiind unul din programele organizației pentru anii 2021-2025.

Scopul Centrului EUROPE DIRECT Oradea este creşterea nivelului de informare al cetăţenilor județului Bihor în privința drepturilor cetăţenilor, a priorităților UE generale și anuale, a legislaţiei europene, a activităţilor instituţiilor europene și a oportunităților sale de finanțare. Fundaţia Comunitară Oradea îşi propune să faciliteze interacțiunea directă între cetățeni și Comisia Europeană prin susținerea conceptului de cetățenie europeană activă, cât și prin informarea instituțiilor europene cu privire la modalitatea în care sunt percepute acțiunile și activitățile lor de către cetățeni. O comunitate conectată are nevoie de cetățeni informați și la nivel local, și la nivel european, iar cetățenia activă presupune responsabilitate comunitară și implicare civică.

Planul de activități al proiectului Europe Direct Oradea pentru anul 2021 corespunde priorităților anuale ale UE pentru 2021, precum „Pactul verde european” și „O Europă pregătită pentru era digitală”. Astfel, activitățile Centrului Europe Direct Oradea în 2021 sunt corelate atât cu agenda europeană, cât și cu nevoile locale de informare din regiunea noastră. Activitățile de informare, dezbaterile și evenimentele ce le vom organiza au ca scop informarea cetățenilor cu privire la Uniunea Europeană și asigurarea accesului liber la informație pentru toți cetățenii.

Mai multe informații sunt disponibile pe pagina de facebook a Centrului EUROPE DIRECT Oradea: https://www.facebook.com/Europe-Direct-Oradea-107103604822923

Articole similare

Săptămâna europeană a mobilității 2023

Săptămâna europeană a mobilității debutează mâine în 3 000 de orașe din 50 de țări.

Invitație și informații suplimentare legate de discursul privind starea Uniunii Europene.

În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene prezintă în fața Parlamentului European discursul privind Starea Uniunii, în care face bilanțul realizărilor din ultimul an, abordând totodată provocările comune și prezentând prioritățile pentru anul următor, pentru Uniunea Europeană și nu numai.