Skip to main content

Comisia face bilanțul realizărilor și identifică domeniile de acțiune pentru construirea unei Europe mai reziliente, mai competitive și mai durabile


Prin comunicarea adoptată ieri, 27 septembrie, Comisia contribuie la viitoarea dezbatere la nivel de lideri, care va avea loc la Granada și care va avea ca temă abordarea orientată spre viitor a autonomiei strategice deschise a UE și obiectivele politice prioritare ale UE în anii următori. Comunicarea face bilanțul realizărilor și al provocărilor existente în ceea ce privește construirea unei economii mai reziliente, mai competitive și mai durabile, protejarea cetățenilor UE și garantarea bunăstării acestora. Aceasta are la bază Declarația de la Versailles adoptată de liderii UE la 11 martie 2022.

 

Comunicarea evidențiază domenii specifice în care trebuie făcute mai multe eforturi, cum ar fi construirea unei piețe unice mai inovatoare și mai interconectate, menținerea coeziunii interne, promovarea alianțelor cu partenerii internaționali și consolidarea capacității UE de furnizor de securitate pentru cetățenii săi și pentru regiune. UE trebuie să depună în continuare eforturi pentru a reduce riscurile și a-și consolida baza economică și industrială, protejându-și în același timp securitatea economică și modelul social unic.

 

Detalii în comunicatul de presă.

Articole similare

Intră în vigoare primul cadru de reglementare al UE destinat să protejeze independența și pluralismul mass-mediei

 Astăzi, 7 mai, intră în vigoare Legea europeană privind libertatea mass-mediei, un set nou de norme fără precedent destinate să protejeze independența și pluralismul mass-mediei. 

Comisia deschide proceduri oficiale împotriva Facebook și Instagram în temeiul Actului legislativ privind serviciile digitale

 Astăzi, 30 aprilie, Comisia Europeană a inițiat proceduri oficiale pentru a evalua posibilitatea ca Meta, furnizorul Facebook și Instagram, să fi încălcat Actul legislativ privind serviciile digitale.

Comisia aprobă ajutorul de stat pentru restructurare în valoare de 95,3 milioane EUR acordat de România companiei aeriene TAROM

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, planurile României de a acorda transportatorului aerian național deținut de stat, TAROM, un ajutor de restructurare în valoare de până la 95,3 milioane EUR (473,69 milioane RON).