Skip to main content

Europa, mai bine împreună!

Una dinte forțele vastului nostru teritoriu comun este diversitatea culturilor fiecăreia dintre țările care îl compun. Comportamentele responsabile pe care le adoptăm îmbunătățesc traiul împreună, motiv pentru care este bine să fim solidari.

Copii, adolescenți, adulți, fiecare modelează Europa de mâine în felul său.  Să construim, să ne organizăm și să trăim din ce în ce mai bine împreună: iată provocarea pe care trebuie să o acceptăm cu toții pentru a construi o Europă prosperă, în care domnește pacea.

Broșura conține materiale didactice privind Uniunea Europeană, destinate elevilor cu vârsta de cel puțin 10 ani. Acestea includ: Un cuvânt introductiv și orientări pentru cadrele didactice; trei broșuri complementare: “Europa, să construim + împreună!”; “Europa, să ne organizăm + împreună!”; “Europa, să trăim + împreună!”; o hartă a Uniunii Europene.

Broșura o găsiți aici

Articole similare

Comisia ordonă recuperarea de la Blue Air a unui ajutor de stat incompatibil de 33,84 milioane EUR

Comisia Europeană a concluzionat că planul de restructurare a companiei aeriene Blue Air nu a fost în măsură să restabilească viabilitatea pe termen lung a companiei aeriene, fiind, așadar, incompatibil cu normele UE privind ajutoarele de stat.

Comisia monitorizează punctele forte și provocările competitivității UE

 Raportul detaliază punctele forte și provocările concurențiale ale pieței unice europene, urmărind evoluțiile anuale în conformitate cu cei nouă factori determinanți ai competitivității identificați în Comunicarea UE din 2023 privind competitivitatea pe termen lung.

Previziunile economice din iarna anului 2024

Ca urmare a creșterii modeste de anul trecut, economia UE a intrat în 2024 cu un nivel mai redus decât se preconizase. În previziunile sale intermediare din iarnă, Comisia Europeană revizuiește creșterea din UE și din zona euro în sens descendent, după cum urmează: 0,5 % în ambele zone în 2023 (față de 0,6 %, potrivit previziunilor din toamnă), 0,9 % în UE (față de 1,3 %) și 0,8 % în zona euro (față de 1,2 %) în 2024. În 2025, previziunile de creștere a activității economice se mențin totuși la 1,7 % pentru UE și la 1,5 % pentru zona euro.