Skip to main content

Noi ateliere Eu și UE: Pactul verde european în viața noastră de zi cu zi

| EUROPE DIRECT Oradea | ,

Pe parcursul săptămânii trecute am avut plăcerea de a desfășura două activități cu elevi de gimnaziu ai Winnie Academy. Ne-a bucurat această invitație, venită în contextul marcării „Săptămânii verzi” de către elevi și cadre didactice.

Am avut ocazia de a celebra și diversitatea lingvistică din UE, primul atelier având loc în limba engleză. Activiatea structurată pe două sesiuni a avut ca scop punerea în context local a obiectivelor Pactului verde european, cu accent pe responsabilitatea civică.
Am discutat concepte precum reciclarea, eficiența energetică, economia circulară sau prevenirea risipei alimentare. Elevii au avut ocazia de a explora aceste noțiuni prin intermediul unor exerciții interactive, fiind împărțiți pe echipe. Participanții au avut astfel ocazia de a medita asupra acțiunilor pe care le putem întreprinde la nivel individual pentru a contribui la realizarea obiectivelor Pactului verde european.
Prin atelierele Eu și UE sunt gândite pentru a oferi participanților șansa de a se familiariza cu instituțiile și prioritățile actuale ale Uniunii Europene, dar și cu impactul acestor activități în plan local. Atelierul se desfășoară sub forma unor discuții și exerciții interactive de simulare a mediului instituțional european și local.
Atelierele Eu și UE au loc în fiecare miercuri, în intervalul 10:00-11:00, la sediul Centrului EUROPE DIRECT Oradea, la etajul 1 al Crișul Shopping Center în spațiul „Comuniteca” al Fundației Comunitare Oradea. Profesorii doritori pot să înscrie un grup de elevi sau studenți în funcție de disponibilitatea orară, urmând acest link:
https://bit.ly/3PKzklA

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.