Skip to main content

Ziua limbilor europene, marcată la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu

| EUROPE DIRECT Oradea | ,

Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, partener al Centrului EUROPE DIRECT Oradea a marcat Ziua limbilor Europene printr-un amplu eveniment ce a avut loc pe data de 26 septembrie. Prin intermediul acestei activități organizatorii și-au dorit să sublinieze relevența cunoașterii limbilor străine și beneficiile cultivării și dezvoltării acestui tip de competențe în contextul zilelor noastre.

Evenimentul a fost structurat în trei părți. În deschidere, elevii au avut prilejul de a afla mai multe despre diverse culturi din Europa, putând chiar să-și exerseze competențele lingvistice în limbi de circulație internațională precum engleza, franceza sau germana, dar și cunoștințele de italiană sau maghiară. A doua rundă a concursului a constat în traducerea unor termeni într-un număr cât mai mare de limbi străine.
Concursul s-a încheiat cu sesiune de audiere a unor compoziții muzicale în engleză, germană sau franceză. Mai multe detalii despre acest eveniment sunt disponibile pe pagina Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, la linkul de mai jos:
https://liceuliuliumaniu.ro/2023/09/26/europaischer-tag-der-sprachen-2/?fbclid=IwAR0bcs_Ljs8A96HnXHIz4zyDRyjXVTOMLuExUI0VszECNfqDfmcEsvqwzns

Articole similare

Comisia aprobă planul de redresare și reziliență modificat al României, în valoare de 28,5 miliarde EUR, care include un capitol privind REPowerEU

Astăzi, 21 noiembrie, Comisia a evaluat pozitiv planul de redresare și reziliență modificat al României, care include un capitol privind REPowerEU. Finanțarea oferită se ridică în prezent la 28,5 miliarde EUR (14,9 miliarde EUR sub formă de împrumuturi și 13,6 miliarde EUR sub formă de granturi), planul cuprinzând 66 de reforme și 111 investiții.

COMPLETARE – INVITAȚIE – 20 noiembrie, ora 10.00 – Expoziția Artin/Sane, găzduită de Reprezentanța Comisiei Europene în România

 În perioada 20-24 noiembrie 2023, Reprezentanța Comisiei Europene în România găzduiește expoziția Artin/Sane, compusă din 24 de picturi realizate de persoane cu afecțiuni psihice. 

Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde

 Comisia prezintă un nou plan de creștere pentru Balcanii de Vest, care include granturi și împrumuturi în valoare de 6 miliarde EUR, pentru a accelera convergența economică a acestei regiuni cu UE.